Tips voor een dagje pretpark; wat neem je mee?

19 augustus 2022 - door: PlayAdvisor

Wat moet je meenemen voor een dagje pretpark? Tips en checklist.

Een dagje pretpark is leuk, maar wat neem je mee? Een leuke activiteit in dit seizoen: een dagje pretpark, bijvoorbeeld de Efteling, Walibi of Attractiepark Slagharen. Pretparken zijn leuk voor jong en oud! Daarom gaan de meeste mensen zo lang mogelijk. En logisch, want er is genoeg te zien en te doen. Omdat je meestal een flinke entreeprijs betaalt, is het zonde om je dagje weg te laten beïnvloeden doordat je niet de juiste voorbereiding(en) hebt getroffen.

Daarom hebben wij even wat tips voor je op een rijtje gezet: wat moet je meenemen en wat doe je aan?

Tips meenemen dagje pretpark

Wij geven je pretpark tips van het inpakken van je tas tot de ideale outfit voor een dagje pretpark:

1. Stevige schoenen

Must have! Een essentieel onderdeel van een goede pretpark outfit. Doe je zelf een plezier en denk aan je voeten. Je legt heel wat kilometers af in een pretpark, daarom niets zo fijn als goede schoenen. Als het heel warm is, kan het fijn zijn om slippers mee te nemen zodat je af en toe even kunt afwisselen. Een hele dag al die kilometers op slippers kunnen we je niet aanraden.

2. Paraplu/regenjas/poncho

Check het weer even vantevoren.. en mocht het onzeker zijn, neem dan voor de zekerheid een paraplu en/of regenjas en poncho mee. Het zou toch zonde zijn als je dagje weg in het water valt door regen.

3. Warm weer? Koud weer? Of twijfelachtig?

Je stemt je pretpark outfit natuurlijk af op het weer. Laat dat nu vaak lastig vantevoren in te schatten zijn in Nederland. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je goed voorbereid bent. Check voor de zekerheid het weer online en pas onze suggesties voor de juiste kleding toe:

Outfit zomer: wanneer het lekker weer lijkt te worden kan het heerlijk zijn om in je korte broek en een t-shirtje te gaan. Houd er wel rekeing mee dat het af kan koelen aan het einde van de dag. Neem dus een lekkere dikke trui mee voor de zonnige dagen in het voor- en najaar of twijfelachtige dagen waarop het eerder op de dag al wat afkoelt.

Outfit winter: Wanneer het heel koud dreigt te worden; trek dan lekkere thermosokken aan en warme schoenen. Ijskoud of waterkoud? Doe dan eventueel een legging of thermobroek onder je kleding. Neem ook een muts, sjaal en handschoenen mee. Met een lekkere dikke en warme outfit overleef je de achtbaan met plezier!

Tenslotte de juiste kleding voor de lente en herfst: Is het twijfelachtig Hollands weer? Trek dan diverse laagjes kleding over elkaar aan zodat je je kleding aan kunt passen aan het weer.

4. Zonnebrand

In een attractiepark ben je veel buiten, bescherm je dus goed tegen de zon met een zonnebrandcreme met goede factor. Ook bij twijfelachtig weer is het raadzaam om je in te smeren, de zon kan verraderlijk sterk zijn en voor je er erg in hebt, ben je helaas verbrand.
Een zonnebril en pet of zonnehoed zijn een goede aanvulling op je zonnebescherming.

Bonustip: wanneer je veel wordt gestoken door muggen, kan een anti-muggenmiddel ook een fijne aanvulling zijn in je tas.

5. De inwendige mens: eten en drinken

Naast de entreekosten, kunnen je kosten in een pretpark nog flink oplopen door het geld wat je aan eten en drinken uitgeeft. Afhankelijk dus van het budget dat je kunt en wilt besteden aan snacks en eten, kun je zelf nog wat extra’s meenemen. Voor veel pretparken geldt helaas ook nog steeds dat het lastig kan zijn om gezond eten te kunnen kopen. Dus mocht je geen zin hebben in ongezond(ere) snacks, dan is het ook aan te raden zelf wat lekkers mee te nemen.

6. Kleine kinderen? 

Ga je naar een pretpark met kleine kinderen? Neem schone kleding voor ze mee. Ook wanneer ze dit normaal eigenlijk niet meer nodig hebben. Niets zo vervelend als je kind die per ongeluk een beker chocomel over zichzelf heen gooit door alle plezier en spanningen op een dagje weg. En neem je een kinderwagen of buggy mee het pretpark in? Dan hang je die tas met schone kleding gewoon aan je wagen. Hoef je ook niet te tillen. Mocht je een dure kinderwagen zoals een Bugaboo of Joolz meenemen naar een pretpark, neem dan ook een slot mee om je wagen aan een lantaarnpaal of hek vast te leggen wanneer je met het hele gezelschap een attractie in gaat. Het wil helaas nog wel eens voorkomen dat een kinderwagen wordt geleend of gestolen. Laat je dagje pretpark dus niet verknallen. Wanneer je met een kleintje bent is het fijn om een draagzak te gebruiken in de rij of attractie, als je die hebt dus handig om hem mee te nemen.

7. Memories! 

Neem je fototoestel of telefoon mee om je gezellige dagje weg vast te leggen. Zo kun je je ervaringen delen en kun je later nog eens terugkijken op je dagje weg.

 

Checklist dagje pretpark

Alles gelezen en bekeken welke tips voor jou handig zijn? Check dan ook de checklist zodat je de juiste spullen inpakt (soms met linkje naar onze partner bol.com om je lijst met spullen compleet te maken):

Aanvullend nog een extra lijstje/checklist voor ouders met baby’s en/of jonge kinderen, dan neem je tenslotte nog veel meer mee dan hierboven al staat genoemd:

 • Buggy/wandelwagen
 • Slot voor je kinderwagen
 • Luiertas (of lekker grote mombag waar je al je losse spullen in kunt stoppen)
 • Draagzak
 • Warme trui
 • Schone kleding
 • Genoeg luiers en babydoekjes
 • Eventueel voetenzak/fleece dekentje/handschoenen/muts
 • Fruit
 • Soepstengels/cracotte/rozijntjes/babykoeken etc
 • Eventueel babyvoeding en een eigen lepeltje
 • Drinkbeker
 • Flesjes
 • Melkpoeder (in torentje)
 • Peuters/kleuters: een naambandje met je telefoonnummer (zelf goede ervaringen met deze)
 • Legitimatie kind onder 4 jaar: is je kind nog geen 4 jaar oud en mag je kind dus nog gratis mee? Neem een legitimatiebewijs met de geboortedatum van je kind mee, hier vragen ze om bij het kinderticket.Lente/zomer:
 • Zwemluiers (bij warm weer) en een zwembroek/badpak
 • Zonnehoed/petje
 • Picknickkleed
 • Opblaasbal of iets anders om te spelen

Zijn we nog dingen vergeten? Schrijf het als reactie op dit artikel!

Updated 19-8-2022

Ook interessant

03 Natuurspeelplaats Beljaart10 Wilhelminaplein4.17 Zwembad De Roerdomp Achilleslaan 2c

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's