Buiten fitness: gratis sporten op publieke sporttoestellen (outdoor fitness) in Nederland

20 juli 2017 - door: PlayAdvisor

Gratis sporten: buiten fitness (outdoor fitness) in Nederland

Buiten fitness (outdoor fitness) is een trend in Nederland welke nog steeds sterk in populariteit toeneemt. Een abonnement van de sportschool is lang niet overal meer nodig omdat je op steeds meer plaatsen nu ook gratis in de buitenlucht kunt fitnessen op de diverse outdoor fitness plekken. Sinds begin 2014 is er toenemende interesse van burgers in het gratis sporten in de buitenlucht. Gelukkig beginnen gemeenten ook in Nederland massaal met het plaatsen van prachtige outdoor fitness toestellen in de buitenlucht. Ideaal want zo kun je sporten wanneer het jou uitkomt zonder dat je vast zit aan een abonnement en sterker nog, het is helemaal gratis!

Gratis sporten op outdoor fitness locaties

PlayAdvisor heeft diverse gratis outdoor fitness plekken op de site staan. Bekijk hier alle buiten fitness plekken welke op de site staan. Mis je plekken? Vraag jouw gemeente om contact op te nemen met PlayAdvisor.

PlayAdvisor heeft een aantal prachtige plekken voor je geselecteerd:

1. Sportparcours de Vijfwal in Houten

Gemeente Houten heeft een prachtig buiten fitness sportparcours aangelegd waar vol enthousiasme gebruik van wordt gemaakt door inwoners uit Houten en omliggende gemeenten zoals Utrecht. Het parcours bevat diverse uitdagende (fitness) elementen waarin zowel krachttraining als duurloop ingebouwd kan worden. Daarnaast is er een watertappunt langs de route geplaatst. Een fijne plek om te sporten in de natuur.

2. Uiterwaarde Outdoor fitness in Elst

Een prachtige fitness zone in Elst waar mensen van alle leeftijden heerlijk gratis kunnen sporten. Goed bereikbaar vanuit Arnhem en Nijmegen en goed voor een lange workout op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen. Er zijn diverse oefeningen aanwezig dus je hoeft je geen moment te vervelen.

3. Sportparcours Schoterbos Jan Gijzepad in Haarlem

Een mooie plek om gratis in de frisse buitenlucht te fitnessen, midden in de natuur. Hier sport je lekker in de buitenlucht, tussen de bomen, en dat in Haarlem.

4. Cruyff Court – ontdek alle Cruyf Courts op PlayAdvisor!

De Cruyff Foundation heeft diverse Cruyff Courts in Nederland gerealiseerd. Fijne plekken om te voetballen, voorzien van kunstgras en met echte goals! Deze Cruyff Courts zijn een moderne invulling van het vroegere trapveldje. Door deze Cruyff Courts hebben jongeren een veilige plek om buiten te spelen en sporten. Thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen staan centraal bij het realiseren van de Cruyff Courts. Wil je meer weten over de Cruyff Courts? Lees het blog geschreven door de Cruyff Foundation.

Bezoek bijvoorbeeld eens het Cruyff Court Olympisch Stadion in Amsterdam.

5. Sporttoestellen Bonnikestraat/Stephensonlaan Hilversum en Cruyff Court Hilversum veld

Een fijne sportplek in Hilversum met een scala aan mogelijkheden! Ga lekker fitnessen op de diverse toestellen of trap een balletje met je vrienden.
Weinig tijd om te sporten omdat je kinderen hebt? Die kunnen zichzelf uren vermaken in de mooie speeltuin welke naast de sportfaciliteiten ligt!

6. Fitnessen in de buitenlucht net buiten Den Bosch

Ren door de hei naar Vught en doe je oefeningen op de fitnesstoestellen nabij de atletiekbaan. Daarna ren je door de mooie uitgestrekte natuur weer terug naar de stad. Zo geniet je optimaal van de natuur en frisse lucht welke je net buiten de gezellige Bossche binnenstad vindt.

Smartphone tijdens het sporten

Heb jij je smartphone ook bij je tijdens het sporten? Het kan handig zijn, denk bijvoorbeeld aan speciale apps waarop je je prestaties bij kunt houden of voor het luisteren van muziek tijdens het sporten.

 

Helemaal enthousiast geworden over buiten fitness? Lees dan ook het blog over sporttips waardoor je je beter gaat voelen.

en

in China is het buiten sporten een trend welke al langer gaande is, lees ook het blog over het buiten sporten in China.

 

Bron foto: Verizon Insider (infographik 2013 UK)

Ook interessant

Laan van Eikenrode 26ZuidsingelKininelaantje 1

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's