Handig! De allerleukste speeltuinen langs de snelweg route du soleil in Frankrijk

19 juli 2022 - door: PlayAdvisor Aire de Jugy Frankrijk - speeltuin bij parkeerplaats speeltuin op parkeerplaats langs snelweg route du soleil Frankrijk

Deze kindvriendelijke parkeerplaatsen moet je kennen: een fijne stop voor iedereen met kinderen op parkeerplaatsen en speeltuinen langs de snelweg route du soleil Frankrijk

Ontdek de leukste kindvriendelijke parkeerplaatsen en speeltuinen langs de snelweg route du soleil Frankrijk. Voor veel ouders die met de kinderen op vakantie gaan naar Frankrijk, is het ieder jaar weer een uitdaging om de reis zo ontspannen mogelijk te laten verlopen voor iedereen.Wij hebben de leuke stops langs de Franse aires (parkeerplaatsen) voor je op een rijtje gezet, handig! Niets zo frusterend als stoppen bij een parkeerplaats die niet kindvriendelijk is en daarna ontdekken dat de volgende parkeerplaats veel leuker zou zijn geweest voor je kinderen (en daarmee voor jezelf). Fijne parkeerplaatsen onderweg maken je lange autoreis naar Frankrijk met kinderen een stuk relaxter. Een pauze bij een leuke speeltuin of kindvriendelijke parkeerplaats is voor iedereen ontspannen. Een goed begin van je vakantie.

Praktische tips kindvriendelijke aires snelweg route du soleil Frankrijk

Niet iedere speeltuin of parkeerplek langs snelweg route du soleil Frankrijk heeft een restaurant. Soms is een goedgevulde picknickmand en een kleedje of picknickkleed handig wanneer je gebruik gaat maken van de leukste stops langs de route du soleil. Check ook onze suggesties met handige spullen voor onderweg onderaan dit artikel. Het kan (vooral in de zomervakantie, het hoogseizoen) erg druk zijn onderweg, wel zo slim om met voldoende eten en drinken te vertrekken zodat je alleen de noodzakelijke tankstops bij een tankstation hoeft te maken. Bij grote drukte kan het lonen om de snelweg te verlaten en bij een tankstation in een nabij gelegen dorp of stad te tanken.

Kies voor een leuke parkeerplaats met speeltuin in Frankrijk

Wij hebben de leukste parkeerplaatsen met speeltuin of speelplek voor kinderen voor je op rij gezet:

1. Parkeerplaats Aire de repos de Jugy (of Aire de Jugy) (heenweg)

Parkeerplaats Aire de repos de Jugy in Frankrijk is dé parkeerplaats voor gezinnen met kinderen. De parkeerplek, en veel belangrijker nog, de fantastische speeltuin ligt langs de route du soleil (A6, net voor Lyon). Veel mensen kennen deze speeltuin en bezoeken de plek vaker tijdens een autoreis naar Frankrijk. De parkeerplaats wordt vantevoren aangekondigd met diverse figuren op paddenstoelen. Eenmaal bij Aire de repos de Jugy aangekomen, tref je een waar paradijs aan paddenstoelen aan. Een fantastische plek om te spelen, maar ook een plezier om naar te kijken. De vrolijke paddenstoelen zijn een kunstwerk op zich. Een heerlijke stop maar let wel op dat je genoeg eten en drinken bij je hebt want bij deze parkeerplaats is geen restaurant/cafe/tankstation aanwezig waar je iets te eten en drinken kunt kopen. Wel is het een leuke break, een fijne plek om te picknicken en een uitdaging om te spelen.

Aire de Jugy Frankrijk - speeltuin bij parkeerplaats Frankrijk route du soleil

Bron foto: kidsopreis.com

 

2. Aire de Montelimar (heenweg en terugweg)

Wil je een kindvriendelijke parkeerplaats in Frankrijk met álle faciliteiten en dan nog een beetje extra? Kies voor een stop bij Aire de Montelimar . Dit is de grootste aire op de autoroute du soleil. Er is een tankstation, diverse winkels, grote speeltuinen (zowel binnen als buiten.. ook handig als het regent of heel erg heet is onderweg), een supermarkt, leuke lunchtentjes en verschillende fastfoodrestaurants (ook de grote gele M). In de zomerperiode worden er zitzakken geplaatst op diverse plekken in de schaduw. Een fijne plek om uit te rusten onderweg. Het kan wel erg druk zijn in de restaurants, bij de toiletten en op de parkeerplaats. Vooral op zaterdag en in de vakantieperioden.

Binnen spelen parkeerplaats frankrijk
Foto:  de fil en tartine blog

3. Aire de Service Lorraine Sandaucourt La Trelle (heenweg en terugweg)

Aan de A31 (tussen Toul en Langres) ligt de parkeerplaats Aire de Lorraine Sandaucourt La Trelle / Les Rappes. De parkeerplaats is bekend vanwege de grote houten soldaten en kanonnen. Het is een ruime parkeerplaats met een speelterrein voor kinderen. Je kunt de parkeerplaats herkennen doordat Cavelerie op de afrit staat. Er is een L’arche restaurant aanwezig en een voetgangersbrug die de parkeerplaatsen met elkaar verbindt.

Aire de Service Lorraine Sandaucourt - La Trelle source photo map-francedotcom
Foto: map-france.com

4. Aire de service de La Chaponne (heenweg)

Aire de service de La Chaponne is een prachtig stuk architectuur en daarmee is dit futuristisch gebouw een goede stop voor het hele gezin. Het gebouw is begroeid met gras en voorzien van alle faciliteiten voor automobilisten die op reis zijn. De aire ligt op de A6 van Parijs naar Lyon. In het mooie gebouw zijn allerhande faciliteiten aanwezig voor volwassenen, kinderen, ouderen en baby’s. Er is een restaurant met diverse soorten eten en ruime mogelijkheid gebruik te maken van de faciliteiten zoals toilet en verschoontafel. Daarnaast biedt dit mooie gebouw knusse plekken om in (schaduw) buiten te zitten.

Parkeerplaats La Chaponne: spelen en sporten voor het hele gezin

Parkeerplaats La Chaponne is een fijne plek om tot rust te komen terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Deze leuke speeltuin is gericht op kinderen to circa 10 jaar maar ook voor oudere kinderen en volwassenen is er voldoende vermaak te vinden op de diverse outdoor fitnesstoestellen. De ideale manier voor het hele gezin om je benen te strekken, te spelen, te sporten en te ontspannen. In de zomerperiode organiseren ze extra activiteiten op de parkeerplaats.

Nadeel van deze plek is dat het erg druk kan zijn tijdens de weekenddagen en vakanties.
Wil je alvast meer foto’s zien van dit mooie gebouw en de faciliteiten? Bekijk de verschillende foto’s van andere bezoekers en bekijk de locatie op de kaart.

Aire de service de La Chaponne designboom.com

5. Parkeerplaats Aire de Nabrigas (heenweg)

Parkeerplaats Aire de Nabrigas ligt ten Noorden van Montpellier en kenmerkt zich door een mooie groene omgeving, een kleine speeltuin, diverse picknicktafels… en: een neveldouche in de buitenlucht. Een groot plezier voor kinderen tijdens een lange reis terwijl ouders genieten van de mooie natuur en de rust die op deze plek te vinden is. Bekijk de locatie van de parkeerplek en de foto’s. Vorm alvast een beeld van deze parkeerplek dankzij de foto’s en ervaringen van anderen. Bevalt het? Hier kun je deze plek vinden!

Wil je onze suggesties allemaal bezoeken? Houd dan deze volgorde aan: 
– Op ca. 470 km van Utrecht ligt parkeerplaats Aire de Service Lorraine Sandaucourt-La Trelle (wanneer je via Metz/Nancy rijdt) of Parkeerplaats Aire de Service de la Chaponne (wanneer je via Parijs Dyon rijdt)
– Zo’n 230 km verderop ligt parkeerplaats Aire de Repos de Jugy
– Rijd je circa 250 kilometer verder dan vind je parkeerplaats Aire de Service Montélimar
– Nog eens 170 kilomerter verderop kun je gebruikmaken van parkeerplaats Aire de Repos de Nabrigas

(Bijna) alle aires in Frankrijk op de kaart – tips voor een fijne stop

Enthousiast geworden? Dit zijn slechts een paar suggesties. We kunnen je zeker ook een aantal andere webpaginas aanraden:

1.Kids Eropuit

Voor een volledig overzicht (inclusief ervaring van de schrijfster(s)), lees je het artikel van het travelblog Kids Eropuit. Zij hebben heel veel parkeerplaatsen zelf bezocht en delen hun ervaringen en foto’s. Ze hebben zelf alle plekken op de kaart gezet.

2. ANWB Kampioen 1999

Nostaligsche parkeerplaatsen in Frankrijk in een artikel in de aloude ANWB Kampioen in 1999 (way back maar wel goed voor het vakantiegevoel). In dit artikel staan 63 aires in Frankrijk op een rijtje. Bekijk het artikel nog eens voor een nostalgisch gevoel. Tip van PlayAdvisor: Google even of je favoriete aire nog bestaat… dit feeling-good artikel is bijna 20 jaar oud.

3. ANWB Kampioen

Aanzienlijk meer van deze tijd en een stuk relevanter anno 2017, is het artikel in de ANWB Kampioen waarin ze 40 aires testen. Ook hier tonen ze weer een kaart. Fijn om dit artikel met de fijnste aires in Frankrijk uit te printen en in de auto te leggen. Je weet tenslotte niet altijd op voorhand wanneer je toe bent aan een stop. Dankzij dit artikel weet je wat je kunt verwachten.

Een goede voorbereiding voor een vakantie naar Frankrijk loont, zeker wanneer je met kleine kinderen of in het hoogseizoen reist. Picknicktafels zijn bijna bij iedere aire aanwezig, wanneer je net een beetje meer wilt is het handig even te kijken waar je wilt stoppen. Gelukkig staan de aires ook goed (en ruim vantevoren) aangegeven langs de snelweg.

Op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten tijdens je vakantie? Ontdek de leukste vakantie pretparken in Nederland, België, Frankrijk of Spanje. Een bezoek aan één van deze gave attractieparken in Europa maken je vakantie met kids nóg leuker.

Handige producten voor onderweg: een waterdicht picknickkleed, koelbox, eten en drinken (bijvoorbeeld de handige drinkfles waarmee je dagelijks weet dat je genoeg hebt gedronken) – fijne, kwalitatieve en goed beoordeelde producten die je reis makkelijker kunnen maken, via deze linkjes bij onze partner bol.com te koop:


Vul je lunchbox met komkommers, tomaten, wortels, fruit, rozijntjes en crackers – picknickkleed neerleggen, fijne stop onderweg en succes gegarandeerd. Goede reis!

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's