Heb jij de gaafste speeltuinen ter wereld al bezocht? Bekijk nu onze top 10!

4 mei 2017 - door: PlayAdvisor Top speeltuinen ter wereld | Speeltuin langs de route du soleil nabij Lyon

Ken jij de beste/coolste/gaafste speeltuinen ter wereld al? Bekijk onze top 10!

Wij lichten een paar van de leukste speeltuinen ter wereld voor je uit. Want op vakantie en reizen met kinderen is gaaf, en wanneer je er een coole speeltuin aan toevoegt is het voor je kinderen nóg een beetje leuker. Niet alleen voor je kinderen want deze speeltuinen zijn zelfs voor volwassenen soms een droom om te bezoeken. Of ze zijn gewoon heel erg praktisch want laten we wel zijn, zoeken we niet allemaal op Google naar een ‘speeltuin route du soleil’? Bekijk snel onze tips met leuke speeltuinen over de hele wereld.

 1. Singapore Gardens by the bay, Singapore-city

  Een fantastische plek in Singapore: de Singapore Gardens by the bay, mét speeltuin en waterspeeltuin! Voor kleine kinderen, of verhitte grotere kinderen, behoort deze plek zeker tot de coolste speeltuinen ter wereld! Wat wil je nog meer? Het ziet er prachtig uit en is goed voor urenlang speelplezier. Een heerlijke speeltuin met water waar de allerkleinsten ook veilig kunnen spelen zonder dat een zwemdiploma noodzakelijk is.

  Foto waterspeeltuin gardens by the bay Singapore

  Foto: Gardensbythebay.com

 2. Gewoon een schommel maar wáár… | schommelen in Paradise bijvoorbeeld op Bali of in Thailand

  Back to basic! Meer terug naar de basis qua spelen kun je bijna niet gaan: heerlijk op de schommel op Bali (Indonesie) of in Thailand. Het is de plek die ervoor zorgt dat het een fantastische speelplek is. Wie geniet er niet van de wind door zijn haren met uitzicht op azuurblauw water en met wuivende palmbomen om je heen? Daar wil iedereen toch schommelen? Haal het kind in jezelf naar boven en geniet als volwassene ultiem van de schommel op Bali of in Thailand met ultiem uitzicht. Er zijn diverse plekken waar je in Azië kunt schommelen, google maar eens op ‘swing koh lanta’, ‘swing koh phuket’  of andere mooie Thaise eilanden. Wil je een gave plek bezoeken op Bali? Je kunt op de schommel bij Charly’s Chocolate Factory. Het uitzicht is prachtig, de schommel en het speelschip erg leuk en de chocolade..? Dat is niet wat je verwacht van een factory maar het mooie uitzicht en de leuke schommel maakt alles goed. En als je er toch langs komt..? Waarom dan niet even een stop. Lees hier een uitgebreid review met meer foto’s van een bezoeker met kids.

  Schommel Bali charly's chocolate factory

  Foto: ©love-bali.com.au

 3. Waterspeeltuin Zlatni Rat in Bol, Kroatië

  Kinderen kunnen in deze waterspeeltuin Zlatni Rat in Bol Brac, Kroatië, naar hartelust op het water spelen bij het strand van Zlatni Rat Beach! Zorg wel dat ze goed kunnen zwemmen want deze plek is echt voor oudere waterratten die zichzelf goed kunnen redden in het avontuurlijke speelparadijs op het water.

  Waterspeeltuin Zlatni Bol Brac Kroatie

  Foto: Zlatni-bol

 4. Noten-speeltuin in Canberra in het Nationaal Arboretum, Australië

  Dichter bij de natuur kun je niet komen.. hoe leuk is het om in noten te kunnen spelen? Waan jezelf een eekhoorn in de speeltuin. Ontdek de speeltuin in het Nationaal Arboretum in Canberra, Australië.

  Speeltuin National Arboretum in Canberra

  Foto en meer informatie: ABC

 5. Speeltuin stadspark Vilvoorde

  Wat een leuke speeltuin! Mooie natuurlijke materialen en je blijft er naar kijken. Daarbij is het hanssenspark in Vilvoorde ook nog eens redelijk goed bereikbaar vanuit Nederland. De speeltuin ligt redelijk in de buurt van de stad Brussel en vliegveld Brussel dus als je veel te vroeg vertrokken bent zodat je zeker je vlucht gaat halen, dan is dit zeker een – om het op zijn Vlaams te zeggen – een plezante plek om te bezoeken alvorens je met je kinderen vanaf Brussel Airport naar je bestemming vliegt.
  Bekijk hier de locatie van de speeltuin op de kaart: Speeltuin stadspark Vilvoorde Hanssenspark.

  Speeltuin stadspark Vilvoorde Brussel bij Brussel Airport

  Foto en leuke review over deze speeltuin: mamavanvijf.be

 6. Woods of Net, Hakone in Japan

  Japaners houden van gekke speeltuinen en verniewende producten. Zo is de plek ‘woods of net’ één van de meest vreemde speeltuinen ter wereld én een fantastische plek om te bezoeken in Japan. Deze plek is te vinden in het Hakone Open Air museum.

  Woods of Net in Hakone

  Foto en meer informatie: archdaily.com

 7. Frankrijk speeltuin route du soleil/langs de A6 van Parijs naar Lyon/Aire de repos de Jugy

  Speeltuin Aire de repos de Jugy, langs de route du soleil/ A6 (net voor Lyon) is één van de meest fijne speeltuinen ter wereld. Het is namelijk een heerlijke stop voor onderweg. Een lange autorit naar Frankrijk of Spanje.. dan is het toch fijn als je onderweg je kinderen in een mooie speeltuin kunt laten spelen zonder ver van de snelweg af te moeten? Een ideale stop is deze paddenstoelenspeeltuin langs de route du soleil in Frankrijk. Houd er wel rekening mee dat je je eigen eten en drinken meeneemt want er is geen restaurant aanwezig op deze parkeerplaats. Maar wel genoeg ruimte om lekker te picknicken en je kinderen in de speeltuin te kunnen laten spelen.

  Meer informatie en exacte locatie: speeltuin Aire de repos de Jugy

  Speeltuin langs de route du soleil nabij Lyon

  Foto: ©Romeo Horhota/vaderklap.be

 8. Speeltuin in Parque Gulliver, Valencia, Spanje

  Kunstwerk of speeltuin? Vervelen hoef je je in ieder geval niet bij Parque Gulliver in Valencia.

  Speeltuin gulliver valancia spanje

  Foto en meer informatie: visitvalencia.com

 9. Water Playground in Tychy, Poland

  Wát een kleurrijke waterspeeltuin in Polen. En als je deze plek wilt bezoeken? Bekijk dan ook hoe de waterspeeltuin in Polen tot stand is gekomen.

  Water speeltuin in Tychy Polen

  Foto en achtergrond informatie: contemporist.com

 10. Kuala Lumpur, Malaysia: Kuala Lumpur City Centre Park

  Het KLCC park in het centrum van Kuala Lumpur is al een attractie op zich. De Twin Towers, het mooi park en misschien ook wel het gratis zwembad zijn al bekend bij veel toeristen. Maar de speeltuin is ook zeker een plek om niet te vergeten. Bekijk hier alle ervaringen van anderen over bezoek van (de speeltuin in) het KLCC park in Kuala Lumpur.

  klcc-playground-250x170

  Foto: We go with Anuar.

Een mooi lijstje met een aantal van de gaafste speeltuinen ter wereld. Natuurlijk zijn er nog veel meer, missen we belangrijke? Schrijf ze dan als reactie op dit bericht.

En… met de zomer in zicht (en daarmee de zomervakantie), kunnen we het niet laten om je nog even te attenderen op de speeltuin Schiphol. Niet zo zeer dé gaafste passend in dit rijtje maar wel één van de meest fijne plekken wanneer je zelf even wilt genieten van je koffie terwijl je kinderen hun energie kwijt kunnen in speeltuin Kids Forest Schiphol. Fijn om ze even te laten spelen voordat ze aan bood gaan van het vliegtuig.

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's