8x de leukste binnenspeeltuin in Nederland! Indoor speeltuinen die anders zijn.

28 februari 2019 - door: PlayAdvisor Bubbeljungle Speelstad trampoline 2

Ontdek 8x de leukste binnenspeeltuin in Nederland: bijzondere, grappige en grote thema indoor speeltuinen.

De algemeen bekende binnenspeeltuinen zijn bij de meeste mensen wel bekend. Niet? Bekijk dan het overzicht binnenspeeltuinen. Wel bekend met de indoor speelparadijzen bij je in de buurt? Dan is het bezoeken van een leuke andere overdekte speeltuin wel eens leuk. Wij hebben de 8 meest bijzondere, grappige en leukste indoor speeltuinen voor je uitgezocht. Mooie grote speeltuinen voor kinderen (en hun ouders) die nét even wat anders zijn. Kies de leukste binnenspeeltuin voor jouw kinderen van 0 tot 12 jaar oud:

 1. Schateiland Zeumeren – Voorthuizen

  Dit indoor (en outdoor) speelparadijs in Voorthuizen ligt bij recreatiegebied Zeumeren, tussen Amersfoort en Apeldoorn. Dit is een spannende binnenspeeltuin in piraten-thema. De binnenspeeltuin is een speelplek voor kinderen voor circa 4 tot 12 jaar oud. Klimmen, klauteren en schatzoeken kan hier eindeloos. Ook leuk voor kinderfeestjes. Deze themaplek is het hele jaar leuk, dankzij het zandstrand binnen en buiten en de ligging aan het water. Lees hier meer over de mogelijkheden bij deze indoor & outdoor speeltuin.

 2. Kids Wonderland

  Een mooie grote binnen- en buitenspeeltuin in Kids Wonderland. Deze mooie grote speeltuinen zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar en bieden zowel binnen als buiten leuke uitdagingen. Lees hier alles over dit speelpark met eindeloos speelplezier.

 3. Binnenspeeltuin Biotopia Rotterdam

  Biotopia Blijdorp Rotterdam 2

  Binnenspeeltuin Biotopia is een mooie binnenspeeltuin in dieren- en groenthema bij Diergaarde Blijdorp. Waan jezelf in de natuur en laat je kinderen lekker spelen, zowel binnen als buiten. Een mooie binnenspeeltuin die heel wat anders is dan veel standaard binnenspeeltuinen. Een fijne plek voor zowel kinderen als ouders. Nadeel is dat deze indoor speelplek prijzig is: je betaalt de entreeprijs voor Diergaarde Blijdorp. Voor deze prijs krijg je meer dan alleen bezoek aan de speeltuin, hebt direct een prachtige ervaring bij de dierentuin én een outdoor speeltuin. Niet echt iets voor een uurtje op zaterdagochtend maar wel een mooie ervaring als onderdeel van een dagje weg. Lees meer over deze bijzondere plek.

 4. Bubbeljungle Leiderdorp

  Dreumeshoek bubbel jungle

  Bubbel jungle is een binnenspeeltuin, midget golf en klimpark in Leiderdorp. De verschillende onderdelen bieden veel en lang plezier voor kinderen van 0 – 12 jaar. De allerkleinsten kunnen spelen bij Speelstad, de binnenspeeltuin. Oudere kinderen kunnen ook midget golf spelen en in het klimpark klimmen. De entree prijs is afhankelijk van de onderdelen welke je wilt bezoeken van het indoor speelparadijs. Bekijk de pagina met meer informatie over Bubbeljungle.

 5. Candy Castle – Amsterdam

  Candy castle Amsterdam

  Niet de meest voor de hand liggende combinatie: een binnenspeeltuin in een oude monumentale kerk. In Bos en Lommer, Amsterdam, is het toch echt te vinden. Binnenspeeltuin Candy Castle is een binnenspeeltuin met een snoeperig-uiterlijk. Het thema snoepkasteel is doorgevoerd in de toestellen, het restaurant en de speelkussens. Voor kinderen is het een uitdagende speelplek. Voor ouders een bijzondere gewaarwording: hoe vaak tref je een binnenspeeltuin in een kerk aan?

 6. Orchideenhoeve

  Indoor speeltuin Orchideeënhoeve 1

  Een mooie plek voor ouders én kinderen. Bij de orchideeënhoeve is namelijk niet alleen een mooie indoorspeeltuin voor kinderen, maar ook voor hun ouders is het een mooie plek om eens te bezoeken. Het is ook een plek die zich goed leent voor een bezoekje met de hele familie.  In het tropische park zijn ook diverse dieren te zien zoals vogels, schildpadden, reptielen en vlinders. Ook is er een grote hoeveelheid bomen, planten en (tropische bloemen).  Lees hier meer over deze bijzondere plek voor jong en oud.

 7. Nijntje museum Utrecht

  We hebben het al vaker geschreven: het is eigenlijk een museum. Maar het speelplezier voor kleine kinderen, baby, dreumes, peuter en kleuter, is zo groot dat het voor ons dienst doet als een speeltuin. En wel een hele leuke: alles is in Nijntje thema. Kinderen kunnen zelf op fietsjes door het museum gaan, koken in de keuken van Nijn of een kijkje nemen in de slaapkamer van het beroemde konijntje. Is je kind dol op helpen in de tuin? Ook dat kan: het maaien van de tuin van Nijntje levert jonge tuinierders veel plezier. Lees hier alles over het museum. Let op: vergeet niet vantevoren kaartjes te reserveren.

 8. Tun Fun speelpark Amsterdam

  Binnenspeelstraat TunFun ligt midden in Amsterdam, bij het Waterlooplein en heeft 4.000m2 binnenspeeltuin waar kinderen urenlang kunnen spelen. Het thema is verkeer en dat zie je terug in de verschillende toestellen, de straat zelf en de auto’tjes.

Nog niet helemaal de binnenspeeltuin gevonden welke je wilt bezoeken?

Heb je één van deze plekken al bezocht? Schrijf een review!

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring, schrijf een review bij de betreffende plek. Zo weten anderen ook hoe je deze plek hebt beoordeeld en of deze indoor speeltuin het bezoeken waard is.

Meer thema binnenspeeltuinen?

Dit vonden wij de meest leuke, opvallende en grappige binnenspeeltuinen. Maar er zijn natuurlijk veel meer gave indoor speelparadijzen in Nederland. Missen we een hele gave plek? Schrijf het als reactie bij dit artikel, dan kunnen wij het op PlayAdvisor plaatsen.

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's