Bucketlist: de gaafste waterglijbanen ter wereld

15 februari 2018 - door: Administrator
Bron foto: Leap of Faith Aquaventure. 
Waterglijbanen, wie houdt er er niet van? Wat is er nou leuker dan een uitdagende waterglijbaan om naar beneden te roetsjen? Hogesnelheidsglijbanen, gewone waterglijbanen, bandenglijbanen en familieglijbanen. Allemaal redelijk veelvoorkomende waterglijbanen en ook wel in Nederland te vinden. En echt extreme waterglijbanen hebben we in Nederland niet echt… Maar wereldwijd zijn er een aantal extreme waterglijbanen welke bij mening avonturier op de bucketlist zouden moeten komen te staan: 

1. Insano, Beach Park, Brazilië

Een 41 meter lange glijbaan waarvan je naar beneden stort.. Je moet het maar durven. De Insano is een tijd de hoogste waterglijbaan ter wereld geweest, dat is hij niet meer maar hij blijft evengoed uitdagend..

inseno_brazil
Insano, Beach Park

2. Verrückt, Kansas City, Verenigde Staten

Momenteel is dit de allerhoogste glijbaan ter wereld met zijn 55 meter hoog! Van deze glijbaan ga je met een soort bootje af, je behaalt dan een snelheid van 105 kilometer per uur! Je begrijpt nu ook dat de naam van deze glijbaan in het Duits ‘getikt’ betekent.

verrukt
Verrückt, Kansas City

3. Leap of Faith Aquaventure op Atlantis Paradise Island, Bahamas

Een Mayatempel met glijbaan is al uitzonderlijk en deze glijbaan is pas echt uitzonderlijk omdat je van deze glijbaan met 50 km per uur naar beneden zoeft waarna je door een 18 meter lange doorzichtige tunnel onder water wordt geschoten, waar echte haaien langs zwemmen.Hoeveel sensatie wil je hebben? 
Mocht je niet helemaal naar de Bahamas willen, dan kun je ook naar Dubai, Tenerife of Las Vegas kan je om deze glijbaan te ervaren. 
 
Aquaventure, Leap of Faith, water slide
Leap of Faith Aquaventure

4. Waterbom, Kuta, Bali, Indonesië

Glijbanen, glijbanen en nog eens glijbanen. Bij Waterbom Kuta, op het tropische eiland Bali geniet je eindeloos van de vele waterglijbanen. En mét een fantastisch uitzicht: geniet van de prachtige natuur en vele palmbomen in de omgeving terwijl je van één van deze vele waterglijbanen roetsjt.

https://www.waterbom-bali.com/

Waterbom, Kuta, Bali, Indonesië

Krijg je geen genoeg van extreme waterglijbanen? Deze video laat je ze een beetje zelf beleven.

Tips voor gave waterglijbanen in Nederland:

In Nederland hebben we eigenlijk geen extreme waterparken. We hebben überhaupt niet zoveel waterparken en ons klimaat leent zich er ook niet echt voor… Wil je in Nederland genieten van water en glijbanen? Denk dan eens aan:

1. Aquaventura Hellendoorn – heerlijk om te bezoeken op tropische dagen in Nederland

2. Zwemparadijs de Tongelreep in Eindhoven – ook leuk met slecht weer!

3. Tikkibad Duinrell in Wassenaar – ook leuk met slecht weer!

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's