Houd het zomergevoel vast met de herfst in zicht!

16 september 2015 - door: Administrator

Bron foto: Shutterstock.

De zomer loopt op zijn eind. Met de lekkere temperaturen in de zomer is het vaak genieten buiten. Dat maakt dat we ons meestal goed voelen. Eigenlijk moeten we dit meer vasthouden; ook in de herfst en winter is het heerlijk buiten! Op woensdag 23 september begint de astronomische herfst, maak alvast goede herfstvoornemens en blijf genieten van alle voordelen die buiten zijn ons biedt. Op Plekcheck lees je waarom en hoe.

Buitenlucht is gezond en goed voor het sociaal, psychisch en lichamelijk welzijn van mensen. Buiten bewegen heeft een goede invloed op je lichaam. Je maakt namelijk endorfine aan wanneer je buiten actief beweegt. Dit hormoon heeft een positieve invloed op je geluksgevoel. Daarnaast geeft buiten bewegen je meer energie, is het goed voor je fysieke gezondheid en draagt het bij aan het reduceren van stress. Genoeg redenen om in de nazomer en de herfst lekker naar buiten te gaan zodat je je (nog) gelukkiger, fitter, actiever en gezonder voelt.

 

Tips om lekker buiten te bewegen: 

1. Sportvelden, skatebanen of fitness toestellen
Leef je lekker uit op buitensportvelden zoals de Cruyff Courts, basketbalvelden of voetbalvelden, buiten fitnesstoestellen of skatebanen. Je vindt ze eenvoudig op Plekcheck onder ‘buiten bewegen’.

 

2. Skaten
Skaten is een actieve sport waarbij je veel onderdelen van je lichaam actief traint. En wanneer je niet zo sportief bent heeft het een groot voordeel: je zult er waarschijnlijk zoveel plezier aan beleven dat je niet eens door hebt dat je actief aan het sporten bent. Skate je liever met anderen? Overweeg dan eens mee te doen aan een Skateparade welke in diverse steden wordt georganiseerd.

 

3. Wandelen
Wandelen is perfect voor iedereen. Eigenlijk zouden we allemaal iedere dag 30 minuten moeten wandelen. Het ligt niet altijd voor de hand om ‘zomaar’ een stuk te gaan lopen. Wanneer je een hond hebt zul je deze meerdere malen per dag uitlaten, je gaat op een lekkere herfstdag de bossen in of je maakt een fijne wandeling langs de zee. Toch zouden we eigenlijk veel vaker even kunnen wandelen; bijvoorbeeld voor het halen van die ene boodschap die we zijn vergeten bij de supermarkt, of gewoon naar het station op weg naar werk.

 

4. Hardlopen
Buiten hardlopen is gezonder dan binnen op de band omdat je lekker geniet van de frisse lucht en er geen band is die een deel van het werk van je overneemt. Je doet het dus helemaal zelf en dat geeft een voldaan gevoel.

 

5. Deelnemen aan een bootcamp
Bootcamps worden in diverse steden georganiseerd, voor zowel mannen als vrouwen. Lekker actief bewegen met een groep mensen in de buitenlucht, geschikt voor ieder niveau. Zoek een groep en een locatie welke bij jouw wensen past.

 

 

 

Ook interessant

Laan van Eikenrode 26ZuidsingelKininelaantje 1

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's