Geen kind mag buitenspel staan

Advertorial

3 december 2015 - door: Administrator

Gastblog door Lalique Stoutjesdijk, Cruyff Foundation

Een plek waar jongeren veilig kunnen sporten, dat is voor elke ouder belangrijk. De Cruyff Foundation maakt dit mogelijk op de Cruyff Courts. Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding.
Cruyff Courts fungeren als een ontmoetingsplek; een plek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Deze thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff die terug te vinden zijn op elk Cruyff Court en Schoolplein14 ter wereld. Daarnaast heeft een Cruyff Court ook een sociale functie; het brengt kinderen samen door de activiteiten die plaatsvinden op het Cruyff Court. De Cruyff Foundation probeert dit ook te stimuleren door samen te werken met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sport- en voetbalverenigingen en het lokale bedrijfsleven. Zo wordt bijvoorbeeld het Cruyff Courts 6vs6 kampioenschap op het Cruyff Court gehouden. Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap op de Cruyff Courts georganiseerd door jongeren uit de wijk voor jongens en meisjes van 10 t/m 12 jaar uit de wijk.
De Cruyff Courts zijn een onderdeel van de Cruyff Foundation om meer jeugd in beweging te brengen. Want door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Maar kinderen hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de meer dan 200 Cruyff Courts in wijken in Nederland en in het buitenland, maar ook met de meer dan 200 basisscholen met een Schoolplein14 en ondersteunen van sportprojecten en sportbonden voor de gehandicapte jeugd.
Wij zijn dan ook blij dat Plekcheck een overzicht biedt van speelplekken zoals de Cruyff Courts in Nederland. Op deze manier kunnen ouders en kinderen snel een plek vinden waar zij kunnen bewegen. Ook voor de gehandicapte jeugd is Plekcheck een toegevoegde waarde, aangezien Plekcheck ook aangeeft welke plekken faciliteiten voor kinderen met een handicap bieden.

Ook interessant

Laan van Eikenrode 26ZuidsingelKininelaantje 1

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's