Wie maakt het bezoek aan jouw favoriete plek een beetje mooier?

7 december 2017 - door: PlayAdvisor

Dag van de vrijwilliger

Het is je vast niet ontgaan: het is vandaag de dag van de vrijwilliger. Een mooi moment om even stil te staan bij de grote groep vrijwilligers die betrokken zijn bij de vele speeltuinen, speeltuinverenigingen, sportplekken en kinderboerderijen. Veel van deze plekken kunnen niet bestaan zonder deze betrokken vrijwilligers.

PlayAdvisor heeft regelmatig contact met enthousiaste vrijwilligers die de plekken graag willen ontsluiten op de site. Met veel passie en toewijding werken zij aan deze plekken. En dat wordt gewaardeerd: in menig review staat een vermelding over de mooie ervaringen welke mensen bij deze plekken hebben, vaak vanwege de fijne vrijwilligers die een warm welkom heten en voor een fijne omgeving en sfeer zorgen. Het is fantastisch dat mensen zich belangeloos inzetten voor deze speelplekken.

En dankzij deze mensen kunnen nóg meer mensen gebruik maken van speelplekken. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel lieve vrijwilligers die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking ook mee kunnen spelen. Want naast het aanpassen van de toegankelijkheid van speel- en beweegplekken voor mensen die een beperking hebben, is ook een helpende hand en warm gevoel van groot belang bij het bezoeken van een plek.

Bezoek jij regelmatig een plek met lieve vrijwilligers? Misschien heb je het vandaag al gedaan maar bedank ze eens, bijvoorbeeld door middel  van een review bij deze plek waarin je ze benoemt en bedankt :).

Vrijwilliger worden?

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Heb je passie voor buiten spelen? Kijk dan eens op de website van Jantje Beton of ga aan de slag met samen spelen via de Speeltuinbende.

Wil je nieuwe plekken toevoegen op PlayAdvisor? Doe het via deze pagina. Wil je weten hoe jouw speeltuin, pretpark, zwembad of kinderboerderij nóg toegankelijker kunt maken? Of ben je benieuwd welke andere manieren er zijn om de gastvrijheid voor bezoekers met een beperking te verbeteren? Neem contact met ons op en wij verwijzen je door.

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's