10 Superleuke speeltuinen in Nederland

17 juni 2015 - door: Administrator

Bron foto: Stadspark, Groningen.

Famme.nl schreef een artikel over speeltuinen, getipt door Plekcheck. Leeshieronder het artikel en ontdek deze en nog veel meer speeltuinen op Plekcheck!

De 10 allerleukste speeltuinen in heel Nederland – Famme.nl

Met de plaatselijke speeltuin ben je waarschijnlijk wel bekend, maar watals je een keer ergens anders naar toe wil? Hoe weet je nou welke speeltuin hetbeste past bij jouw gezin?

1. Amsterdam – Rembrandtpark

Het Amsterdamse Rembrandtpark is niet alleen een heerlijke plek om tepicknicken, het heeft ook een kinderboerderij met speeltuintje voor jongerekinderen én een avontuurlijke bouwspeelplaats voor kinderen vanaf zes jaar.Hier zijn je kinderen uren in de weer met hutten bouwen, dieren verzorgen,vlotje varen, tafeltennissen en pony rijden.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/15069

2. Utrecht – Griftpark

Fantastisch park op tien minuutjes lopen van de Utrechtse binnenstad. Jekunt hier urenlang zonnen en genieten van het park en het water terwijl jekinderen lekker ravotten in de mooie speeltuin met kabelbaan, speeltorens eneen zweefmolen. Daarnaast is er een kinderboerderij en na afloop van eenheerlijke dag kun je lekker eten in een van de vele restaurantjes die rondomhet park liggen.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/15070

3. Den Haag – Scheveningse Bosjes

Ideaal voor kleintjes én hun ouders; de zandspeeltuin in de ScheveningseBosjes. Kom zelf heerlijk tot rust aan een picknicktafel terwijl je kinderenzich uitleven in de zandspeeltuin.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/15925

4. Rotterdam – Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is meer dan een dierentuin. Het is een ware belevenis;naast de grote verscheidenheid aan dieren is er een grote speeltoren waar jekinderen heerlijk de aap kunnen uithangen en kunnen klimmen, klauteren enslingeren. Ook binnen is genoeg te doen, bijvoorbeeld spelen in de junglebinnenspeeltuin of uren rondkijken in het aquarium. Krijgt je kind er echt geengenoeg van? Grijp dan de kans om wat tijd voor jezelf te hebben door jekinderen (tussen negen en elf jaar) een nachtje op ZOOcamp te laten gaan.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/15071

5. Groningen – Stadspark

Het Stadspark is één van de meest populaire recreatieplekken in de stadGroningen. De speeltuin is begin van 2014 helemaal vernieuwd en biedt uitdagingvoor kinderen van verschillende leeftijden. Bij de inrichting van de nieuwespeeltuin is ook rekening gehouden met kinderen met een fysieke beperking. Meteen kinderboerderij, ruimte om te barbecueën en de grote stadsspeeltuin kun jebij het Stadspark met je hele familie terecht!

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/8328

6. Utrecht – Binnenspeeltuin KidzCity

Slecht weer en kinderen die je even wil laten rennen, springen en spelen?Bij KidzCity kan het. Dit is de grootste binnenspeeltuin van de Randstad enbiedt genoeg speelplezier om je kinderen lekker te laten ravotten.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/12357

7. Nijmegen – Speeltuin Brakkefort

Speeltuin Brakkefort is een speeltuin in Nijmegen welke uitdagend is voorkinderen tot circa acht jaar. Kinderen kunnen zich uitleven op het kleurigespeelkasteel, dammen bouwen bij de waterspeelplaats, het piratenschipveroveren, racen op de scooterbaan en door spannende tunnels kruipen.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/11158

8. Haarlem – Hamilton Franklinpark

Ultiem genieten in de natuur en mooie avonturen beleven? Het HamiltonFrankpark is een speelbos dat bestaat uit natuurlijke materialen. Hier kunnenkinderen naar hartenlust klimmen en klauteren midden in de natuur. Het is eenmooi, groot en divers speelterrein.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/10911

9. Den Bosch/Rosmalen – het Kwekkeltje

‘t Kwekkeltje is een hele grote speeltuin in Rosmalen, vlak bij Den Bosch.De speeltuin is nog vrij nieuw, beschikt over ruim vijftig speeltoestellen enzorgt daarmee voor urenlang speelplezier. ‘t Kwekkeltje is één van de NSGKSpeeltuinbende speelplekken. Dat betekent dat deze plek ook uitermate geschiktis voor kinderen met een beperking.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/15926

10. Maastricht – Fort Willem

Een bezoek aan de leuke stad Maastricht combineren met een ontdekkingsreisvoor je kinderen? Ideaal om te bezoeken met warm weer; je kinderen kunnen ooklekker afkoelen in het zwembad. Bij Fort Willem heb je geen omkijken naar jekids en kun je zelf heerlijk genieten in het zonnetje.

http://plekcheck.nl/playgrounds/view/10974

 

Lees het artikel op Famme.nl: http://www.famme.nl/de-10-allerleukste-speeltuinen-in-heel-nederland/ 

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's