#Buitenspeeldag

Advertorial

10 juni 2015 - door: Administrator
Geen excuus om binnen te blijven vandaag, want dan is het weer Buitenspeeldag!

Een initiatief van Nickelodeon en Jantje Beton die kinderen oproepen om lekker buiten te gaan spelen. Het is goed dat er een dag is waarin buiten spelen centraal staat. En.., het belooft ook nog eens goed weer te worden. Heerlijk! Pluk de zomer! Picknickmand mee en lekker naar buiten. Laten we wel zijn, met goed weer ben je toch eerder geneigd om op pad te gaan. Als het zo’n druilerig weer is buiten, lijkt een lekkere kop cappuccino aan de eettafel terwijl je kind zichzelf vermaakt toch vaak een beter idee. Zeker als je kinderen in een leeftijdscategorie hebt waarin jij nog mee naar de speeltuin moet. Maar, hoe verleidelijk het soms ook is om lekker te cocoonen, als je eenmaal buiten bent geweest is het ook wel weer heerlijk en meestal voelt het goed (zolang je niet drijfnat bent geregend tenminste). In de praktijk valt het aantal keren dat je in Nederland drijfnat regent dan ook echt wel mee… maar goed; het belooft droog te blijven op de buitenspeeldag dus hop hop, naar buiten!
De Nickelodeon kijkbuis gaat tussen 13:00 en 17:00 uur op zwart. Geen televisie, misschien wel zeurderige kinderen en daarmee volgens Nickelodeon en Jantje Beton dus misschien wel het laatste zetje in de rug om naar buiten te gaan? Ok, vergeet de iPad, die lekkere stapel tijdschriften en de klusjes die gedaan moeten worden, die zijn er om 17:00 ook nog wel. Kinderen lekker laten rennen, springen en beleven want er is genoeg te doen!  Er zijn zo’n 1.000 locaties in heel Nederland waar supergave buitenspeelactiviteiten worden georganiseerd. Wil je weten waar?
Check de officiële buitenspeeldag-kaart met daarop alle activiteiten: http://bit.ly/1JBNoI5. Bijna onvoorstelbaar, maar toch niets leuks gevonden? Kijk dan op de Plekcheck  kaart voor leuke speelplekken bij jou in de buurt http://bit.ly/1HX91wx en ga erop uit op Buitenspeeldag!.
Geniet van het lekkere weer en de leuke activiteiten, beleef de zomer! #spelenisfun

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's