Vroeger…

Advertorial

19 juni 2015 - door: Administrator

Gastblog door Ilse van der Put, bendeleider van de NSGK Speeltuinbende 

Als ik een zin met dit woord begin haken mijn kinderen acuut af. Uit ervaring weten ze dat er dan een monoloog volgt over de tijd voordat Internet bestond. “Ja, lieve kinderen,toen hadden we nog geen e-mail, geen Facebook, geen smartphone, toen moest ik naar het huis van mijn vriendje toe om te vragen of ‘ie zin had om te spelen,toen…“  Ze zetten hun koptelefoon op en laten me lekker in mijn wereld van vroeger. Vandaag heb ik ze toch even gevraagd hun koptelefoon niet op te zetten. Ik heb ze Plekcheck laten zien.  En toen zei mijn dochter van 19, “Wow, wat gaaf die hadden wij vroeger niet!” Ze waren zowaar onder de indruk. Nee, vroeger was er geen Plekcheck. Vroeger moest je als je in een buurt kwam die je niet kende, aan een buurtbewoners vragen naar een leuke speelplek. Was er geen kip op straat dan had je pech.

Dat is nu allemaal voorbij, want nu is er Plekcheck! Ben je met je kinderen bij oma in Deventer en wil je even de flat uit en lekker spelen? Of  ben je met het OV gestrand in Elst? No problem: met één blik op Plekcheck vind je een speelplek in de buurt! Geniaal. Net zoals je met IENS een lekker restaurant in een vreemde omgeving vindt, vind je met Plekcheck een leuke speelplek. Met reviews van andere spelers. Je kunt filters instellen zodat je de speelplek vindt die voor jouw kinderen geschikt is. Dus ook voor kinderen met een beperking kun je nu heel eenvoudig een passende speelplek in de buurt van je huidige locatie

Plekcheck werkt samen met de NSGK Speeltuinbende. De Speeltuinbende test speelplekken op toegankelijkheid en bespeelbaarheid voor alle kinderen.Kinderen mét en zonder beperking.

Speelplekken met het rode rolstoelsymbool zijn speelplekken die getest zijn door de NSGK Speeltuinbende en speelplezier bieden aan alle kinderen. Het rode rolstoeltje staat voor “Aanbevolen door de NSGK Speeltuinbende”. En het gaat niet alleen om kinderen in een rolstoel, maar ook kinderen met een visuele of auditieve beperking, autisme of ADHD. Ik wil maar zeggen check it out!

Is er geen speelplek met dat symbool bij jou in de buurt, kom in actie en neem contact op met de NSGK Speeltuinbende. Wij van de Speeltuinbende (ja, ik ben de bendeleider van die geweldige club) willen dat ieder kind in zijn of haar eigen buurt lekker buiten kan spelen, ook kinderen met een beperking. Is dat in een buurt nog niet mogelijk dan komen wij graag in actie. Hoe? Dat lees je in de volgende blogs. Kun je niet wachten? Bekijk dan de video’s op ons YouTube kanaal en volg ons op Facebook of Twitter.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de speelplek bij jou in de buurt speelplezier biedt aan alle kinderen maar op Plekcheck geen rood rolstoelicoontje heeft. Neem ook dan contact met ons op. We willen de speelplek graag leren kennen en opnemen in de lijst met speeltuinen waar iedereen kan spelen. De lijst kan niet lang genoeg zijn.

Speelse groet,
Ilse van der Put, bendeleider van NSGK Speeltuinbende

Ook interessant

Sterrebos 62Dr. Kuyperstraat 12Drewerd 4

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's