Stadsstranden, de ideale summer playgrounds

10 juli 2015 - door: Administrator

Een heerlijke plek om van het lekkere weer te genieten.. En is het geen lekker weer? Dan kun je er ook lekker ergens een kop koffie drinken en tot rust komen. Voor kinderen is het heerlijk om er in het zand te spelen!

Amsterdam – stadsstrand voor het centraal station
Amsterdam krijgt een eigen staddstrand; over een paar dagen wordt het geopend op een braakliggend terrein aan de Prins Hendrikkade, ter hoogte van het Centraal Station. Het stadsstrand is vanaf 15 juli voor 6 weken lang te bezoeken. Het eerste zand is 3 dagen geleden gestort. Het Amsterdamse staddstrand moet een plek worden waar Amsterdamse kinderen vrij kunnen spelen.
Utrecht – Strand Oog in Al – SOIA
Aan de kanaalweg 199 in Utrecht ligt een bijzonder plekje in de Domstad: Soia – Strand Oog In Al. Het stadsstrand is een heerlijke plek net buiten de drukke binnenstad om lekker te zitten, te spelen en van de buitenlucht te genieten. De gelijknamige horecagelegenheid is van dinsdag tot en met zondag geopend voor drankjes, lunch of diner. Soia is een kindvriendelijke plek met een omheinde speeltuin.
Den Bosch – Ijzeren man 
10 minuten buiten het centrum van Den Bosch ligt het natuurgebied de Ijzeren man. Aan de grote plas liggen diverse strandjes. Het grootste stuk strand is een gedeelte dat in de zomer tegen een kleine vergoeding te bezoeken is. Bij restaurant het Strandhuys kun je borrelen en eten zonder een vergoeding voor het strand te betalen. Daarnaast zijn ook diverse kleinere strandjes rondom de plas welke net zo leuk en vrij toegankelijk zijn. Het adres van natuurgebied de Ijzeren man is Boslaan 49 in Vught.

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's