Druilerige dag?

6 oktober 2015 - door: Administrator

Bron foto: Pixabay.

 

Wat doe je als het de hele dag regent, je die week al een aantal keer met je kinderen nat bent geregend en je je kinderen graag wilt laten rennen, springen, klimmen en klauteren zonder regenpak? Juist, een binnenspeeltuin is dan een prima oplossing. Veel kinderen zijn dol op binnenspeeltuinen; het zijn fijne plekken om te klimmen en te klauteren en zich lekker uit te kunnen leven. Veel binnenspeeltuinen zijn ware indoor speelparadijzen met diverse activiteiten, variërend van glijbanen, klimrekken, klimnetten, ballenbakken en een auto parcours tot lazerhoeken, trampolines, binnen voetbalveldjes en springkussens. Genoeg uitdaging voor kinderen tot 12 jaar.

Ook hebben veel overdekte speeltuinen een speciaal ingerichte speelhoek voor peuters tot 4 jaar zodat ook zij lekker kunnen spelen in een afgeschermde omgeving. Deze speciale speelhoeken hebben genoeg uitdagingen voor jonge kinderen, leuke fietsjes en zachte (klim)kussens. Zo worden ook de jongste kinderen lekker uitgedaagd in een speelparadijs.
Voor ouders is het fijn dat het doorgaans veilig spelen is met zachte ondergronden, je kinderen niet weg kunnen rennen en dat je er zelf even de tijd hebt een blad te lezen of op Internet te surfen onder het genot van een kop koffie.
Plekcheck heeft zoveel mogelijk binnenspeeltuinen voor je in kaart gebracht. Wanneer je jouw postcode of plaats invoert, kiest voor ‘speeltuin’ en ‘binnen’, dan krijg je het overzicht met overdekte speeltuinen bij jou in de buurt te zien. Er zijn diverse speeltuinen aanwezig welke onderdeel uit maken van een keten zoals de speeltuinen van Ballorig of Monkey Town maar ook zelfstandige binnenspeeltuinen. De vestigingen van Ballorig en Monkey Town zitten in heel Nederland; van Amsterdam, Maastricht, Den Bosch en Utrecht tot Groningen, Gouda en Zutphen. Ook staat één van de grootste binnenspeeltuinen in Nederland op Plekcheck: KidZcity in Utrecht is met 5.000 m2 één van de grootste binnen speelparadijzen van Nederland, in ieder geval het grootste indoor pretpark in de Randstad.
Openingstijden
De meeste indoor speeltuinen zijn geopend van circa 9:00/10:00 uur tot 18:00/19:00 uur. Vaak zijn er doordeweeks andere openingstijden dan in het weekend. Ook op feestdagen zijn de openingstijden aangepast. Ontdek de exacte openingstijden van de binnenspeeltuin welke je wilt bezoeken op de eigen website van de overdekte speeltuin. Voor alle binnenspeeltuinen geldt dat ze bij hoge temperaturen regelmatig al eerder sluiten. In dat geval kun je het beste even telefonisch contact opnemen met het door jou uitgekozen speelparadijs om de exacte openingstijden voor die dag na te gaan.
Tarieven
Bekijk voor de meest actuele toegangsprijzen altijd op de website van de betreffende indoor speeltuin waar je graag naar toe wilt gaan. Om je een indicatie te geven, hebben we hieronder een indicatief overzicht van de toegangsprijzen van een aantal bekende binnenspeeltuinen geplaatst:
– KidZcity – kinderen tot 3 jaar gratis. Volwassen en kinderen boven de 3 jaar betalen entree.
– Ballorig – Ouders en begeleiders ouder dan 18 jaar hebben gratis toegang. Aangepaste (gereduceerde) tarieven voor peuters op speciale dagdelen.
– Monkey Town – Ouders en begeleiders ouder dan 18 jaar hebben gratis toegang. Aangepaste (gereduceerde) tarieven voor peuters op speciale dagdelen.
Ben je nog niet bekend met Plekcheck? Lees hier over het zoeken van een speeltuin op Plekcheck.

Ook interessant

Sterrebos 62Dr. Kuyperstraat 12Drewerd 4

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's