Tips voor de herfstvakantie

16 oktober 2015 - door: Administrator
Bron foto: Pixabay.
Regio Noord en Midden Nederland hebben vanaf nu herfstvakantie! Het Zuiden van Nederland heeft over een week herfstvakantie. Lekker dat de kinderen een week vrij hebben, maar wat doe je de hele week? Plekcheck heeft een aantal tips voor je op rij gezet:
1. Binnenspeeltuin 
Regen? Druilerig weer en geen zin om nat te regenen? Een bezoek aan een binnenspeeltuin is voor kinderen een groot feest! Plekcheck heeft de informatie over binnenspeeltuinen voor je op een rijtje gezet, lees ook hier meer.
2. Maritiem museum Rotterdam 
In Rotterdam is het Maritiem Museum, een leuke plek voor kinderen én hun ouders. Educatief en boordevol speelplezier. Bekijk de foto’s en meer informatie.
3. Speeltuin Kids Forest op Schiphol

Ga je op vakantie en vlieg je vanaf Schiphol? Bezoek dan Speeltuin Kids Forest op Schiphol. Ga je niet op vakantie maar wil je wel een gratis dagje weg en iets leuks doen? Vliegtuigen spotten is leuk voor jong en oud. Het panoramaterras op Schiphol is gratis toegankelijk voor iedereen.

4. Geniet van de herfst
Haal het maximale uit de herfst; ga eikels, bladeren en dennenappels verzamelen in het bos, laat je kinderen rondrennen, klimmen en klauteren en neem als afsluiter een lekkere warme chocomel, met slagroom :-). Tip: je kunt een bos uitkiezen in de buurt van natuurspeeltuinen, zoek de natuurspeeltuin bij jou in de buurt op Plekcheck.
5. Het pannenkoekenrestaurant
Spelen, eten en relaxen, in een pannenkoekenrestaurant kun je veel meer dan alleen eten. Vaak zijn pannenkoekenrestaurants voorzien van leuke speeltoestellen in de buitenlucht én is binnen een speelhoek aanwezig. Zo kun je samen ook even tot rust komen terwijl je kinderen naar hartelust spelen. Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan pannenkoekenhuis Smullen en Spelen in Almere of in het pannenkoekenrestaurant in het Theehuis Rhijnauwen in Bunnik.
Niet helemaal iets gevonden? Zoek dan op Plekcheck een andere leuke speeltuin, binnenspeeltuin, natuurspeeltuin, attractiepark, dierenpark, Cruyff Court of buiten fitness gelegenheid. Er is vast wel iets leuks bij je in de buurt.
Meer lezen over tips voor de herfstvakantie? Lees dan ook ons blog over vakantie speeltuinen.

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's