Buiten spelen in de winter..

29 december 2015 - door: Administrator

Winter: brrrr… buiten spelen? Zo geniet je ervan!

Het zoontje van Kristel speelt graag buiten, ook in de winter. Kristel (32) is moeder van Thomas (bijna 2) en heeft voor PlayAdvisor een gastblog geschreven over de voorkeur van haar zoontje om buiten te spelen.

‘Buiten, buiten’, mijn bijna tweejarige doet niets liever dan buiten spelen. Hij staat dan ook geregeld met zijn jas voor de deur. Buiten rent hij achter zijn bal aan, speelt in het speelhuisje, rijdt rondjes op zijn fietsje en banjert rond met een stok. Dit alles gebeurt het liefst in onze achtertuin, in het bijzijn van zijn vader of moeder.

Niets te klagen zou je denken? Natuurlijk is het heerlijk dat hij liever buiten speelt dan dat hij binnen op de iPad zit (alhoewel het van mij soms best heel even anders zou mogen zijn)… buiten spelen is tenslotte heel gezond voor hem. Maar mijn rol in dit geheel is er één waar ik geregeld minder blij mee ben. Ik kijk toe, kruip weg in mijn sjaal en verkleum regelmatig daar buiten terwijl hij rondrent met gezonde rode blosjes op zijn wangen. En dan heb ik nog het geluk dat de winter van 2015 een relatief warme winter is.

Omdat hij nog klein is, speelt hij het liefst met iemand in de buurt, alleen naar buiten is niet aantrekkelijk. Noodgedwongen ben ik toch eens na gaan denken hoe ik het geliefde buiten spelen van mijn zoontje, in de wintermaanden aantrekkelijker kan maken voor mezelf. Wanneer ik hem toch uitlaat in de achtertuin, neem ik een lekkere kop warme chocomel met slagroom (of cappuccino) mee naar buiten waaraan ik mezelf opwarm. Of ik deel het leed. Gedeelde smart is tenslotte halve smart zullen we maar zeggen. Ik wil dus ook nog wel eens afspreken met een vriendin met kind(eren) zodat ze samen buiten kunnen spelen en wij elkaar hebben. Dit geeft me meteen de tijd om bij te kletsen zonder dat er kinderen aan mijn been hangen. Maar mijn zoontje en ik gaan ook geregeld samen naar de bossen. Buiten spelen en uitwaaien is voor mijzelf ook leuk en rustgevend in de bossen. Samen paddenstoelen bewonderen, takken verzamelen, dennenappels zoeken en in de plassen stampen. Of ik ga met hem naar een speeltuin, de kinderboerderij of naar het strand. Zo kom ik zelf ook nog ergens en geniet ik van het buiten zijn.

Als de weertrend doorzet, kan ik in maart in het zonnetje in de achtertuin of het stadspark zitten. Laten we hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn, dan mag hij vanaf maart weer onbeperkt buiten spelen en kan ik uitrusten van het ondernemen van de vele activiteiten deze winter. Vooruit, ik zou het ook leuk vinden als we eerst nog een sneeuwpop kunnen bouwen deze winter. Dan ga ik daarna genieten van het lekkere weer en blij zijn dat ik lekker veel naar buiten kan dankzij mijn zoon.

Vind jij het ook leuk om een gastblog voor PlayAdvisor te schrijven? Mail dan naar  PlayAdvisor.
Foto: bron Pixabay

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's