Herfstvakantie 2017: kids top 10 (gratis) activiteiten

16 oktober 2017 - door: PlayAdvisor

Wat ga jij deze herfstvakantie 2017 doen? Het lijkt redelijk goed weer te blijven. Fijn om lekker buiten te kunnen zijn. Wat zijn dan de tips voor herfstvakantie? Wij hebben een aantal tips en ideeën voor een (gratis) activiteiten top 10 je op een rijtje gezet. Zo hoeven je kinderen zich niet te vervelen (of wel, check punt 10).

Kids top 10 (gratis) activiteiten herfstvakantie 2017

 1. Bezoek een speeltuin
 2. Ga naar de bossen
 3. Doe mee aan de kabouterweek van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur
 4. Ga naar een (kinder)museum
  Bijvoorbeeld het Rijksmuseum (oudere kinderen), het Nijntje museum of Madame Tussauds.
 5. Geniet van het strand
 6. Ga samen een taart of koekjes bakken
 7. Bouw een tent in huis of in de tuin
 8. Maak knutselwerken van herfstblaadjes
 9. Maak een stadswandeling in een (on)bekende stad
  Denk bijvoorbeeld aan Haarlem waar het Haarlem Kindermaand is, leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.
 10. Laat je kinderen zichzelf vervelen: het prikkelt de creativiteit.

Toch liever iets anders doen?

Denk dan eens aan een pretpark, een binnenzwembad, een gave natuurspeeltuin, een bouwspeeltuin, de bioscoop, het theater, een trampolinepark, een binnenspeeltuin, bezoek overgrootoma, ga naar de bibliotheek ga picknicken in huis/in de tuin/in de bossen, ga naar een schaatsbaan en ga zo maar door…

Zin om naar een (gemeentelijke) (gratis) speeltuin of sportplek te gaan?

Wil je concrete informatie voor een speeltuin of sportplek bij jou in de buurt? Kijk dan eens op het overzicht van PlayAdvisor. PlayAdvisor is namelijk anders doordat er bijna 10.000 speel- en beweegplekken opstaan. Het gaat dus vast lukken om op onze site leuke inspiratie voor de herfstvakantie te vinden!

Met bijna 10.000 speeltuinen, sportplekken, dierentuinen, natuurspeeltuinen, binnen speeltuinen en pretparken op PlayAdvisor is er altijd een nieuwe plek om te ontdekken. Er zijn zoveel websites met tips voor dagjes weg , leuke uitjes en inspirerende blogs over deze onderwerpen. PlayAdvisor geeft jou inspiratie en heeft veel leuke plekken erop staan. Maar PlayAdvisor is ook anders: op PlayAdvisor staan de meeste speel- en beweegplekken van heel Nederland. PlayAdvisor heeft namelijk ook het overzicht met plekken welke door gemeenten gemaakt zijn. Voor en soms zelfs door of samen met burgers. Speeltuinen, parken en sportplekken speciaal voor jou.
Populaire plekken zoals de veelgezochte speeltuin Amsterdam, speeltuin Utrecht, speeltuin Nijmegen, speeltuin Rotterdam, speeltuin Eindhoven, speeltuin Den Haag, speeltuin Leiden, speeltuin Haarlem en speeltuin Antwerpen maar ook artikelen over een dagje uit, de leukste pretparken of de gaafste binnenspeeltuinen.

Inspirerende artikelen

Wil je verder lezen en inspiratie opdoen? Lees dan ook eens deze blogs:
8x de leukste binnenspeeltuinen
Bucketlist voor kinderen
Wat neem je mee naar een dagje pretpark?
Best beoordeelde speeltuinen en sportplekken
Ontdekkingen van PlayAdvisor

(Gratis) Spelen of sporten in jouw gemeente

Staan de plekken in jouw gemeente er nog niet op? Dien een verzoek in en wellicht staan ze binnenkort ook bij ons op de site.

Ook interessant

2.7 Bisschop Schrijnenplein 75.19 Huurvaarderstraat 441.8 Dominee Hoogendijkstraat 17

Blogs op PlayAdvisor

1 reactie op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's