Tropische waterpret in eigen land!

7 augustus 2015 - door: Administrator

Bron foto: Linaeushof.

 

Inspiratie nodig voor de komende (vakantie)week in eigen land? Het blijft lekker weer! Tips nodig voor wat verkoeling? Waterparken zijn een bron voor onuitputtelijk speelplezier!  Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende plekken:

1. De Speelakker Noordwijkerhout

Een leuke waterspeeltuin in Noordwijkerhout, geschikt voor kinderen tot ca. 12 jaar. Water speelt een grote rol bij de Speelakker. Er is een avontuurlijker gedeelte, speciaal voor de leeftijdscategorie van 6 t/m12 jaar, dat bestaat uit diverse eilanden. Er is een klein eiland dat op diverse manieren over heel ondiep water bereikt kan worden. Daarnaast zijn er ook twee grotere eilanden, omringd door 5 tot 10 m. breed water (maximaal 70 cm diep). Deze eilanden zijn te bereiken met een trekpont en onderling verbonden met een klimtoestel over het water. Ook zijn er bootjes en vlotten om in het omringende water mee te varen.

 

Ook aan jongere kinderen tot ca. 6 jaar is gedacht; er is een gedeelte rondom de zandbak dat voor de kleinsten is ingericht. Dit deel is van het water afgeschermd.

Speelakker

2.Linnaeushof

 

Een enorme familiespeeltuin met meer dan 350 attracties waarvan een heel groot gedeelte met water! Een heerlijke dag voor kinderen tot ca 12 jaar. Vaar met een bootje om een pirateneiland heen waar kinderen zelf mogen trappen en zelf sturen. Verder is er een geheel gethematiseerde waterspeeltuin die mogelijkheden biedt voor klein en groot om actief te spelen met water en die alleen bereikbaar is door de touwbruggen over het water. Heerlijk om te klimmen en klauteren om vervolgens met de glijbaan weer naar beneden te gaan.

lin_8

3.  Waterspeeltuin (maar ook speeltuin en kinderboerderij) Tanthof in Delft
Lekker spelen met water op een heerlijk ongedwongen speelplek: in Delft kan het bij waterspeeltuin Tanthof. Een fijne plek voor zowel kinderen als hun ouders. Het is een overzichtelijke plek waar ouders ook lekker kunnen ontspannen door de fijne omgeving. Niet massaal genieten van zomerse sferen en waterpret. En dat bij de stad!
Tanthof
Zetten bovenstaande tips je aan het denken en bezoek jij met dit lekkere weer een waterpark of een leuke waterspeeltuin? Laat je mening achter op PlayAdvisor en help andere bezoekers om de juiste plek te vinden waar ze naar toe willen! 🙂
Lees ook andere blogs op PlayAdvisor:
Ben je meer een strandtype? Stadsstranden zijn de ideale summer playgrounds. Of ben je meer avontuurlijk ingesteld? Droom dan weg bij de meest spectaculaire waterglijbanen ter wereld.

Ook interessant

Heliconweg 62Barkstraat 2Sterrebos 62

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's