Kerstvakantie tips voor het hele gezin in Nederland

28 december 2018 - door: PlayAdvisor

Kerstvakantie tips! Het is kerstvakantie dus wij hebben 8 tips voor een heerlijke kerstvakantie in Nederland.

Ontdek de kerstvakantie tips voor het hele gezin! Hebben jouw kinderen ook kerstvakantie en heb jij zin om iets leuks met ze te gaan doen? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet voor peuters, kinderen en een beetje voor jou. Zo geniet het hele gezin van de kerstvakantie met deze kerstvakantie tips.

1. Kinder museum

Bezoek een kinder museum zoals het spoorwegmuseum of het maritiem museum. Wil je eens met je peuter naar het museum? Voor kleine Nijntje liefhebbers is er het Nijntje museum. Kleine fans van Nijn kunnen daar hun hart ophalen. En als je dan toch in Utrecht bent, kun je meteen lekker ergens gaan lunchen of koffie drinken. Wandel door de Utrechtse binnenstad en geniet van de kerstsfeer.

2. Indoor skibaan

Kunnen jouw kinderen al skiën maar ga je (nog) niet op wintersport? Bezoek eens een indoor skibaan. Geniet van de Winterse sferen, de sneeuw, elkaar en een kop warme chocomel met slagroom of een glas glühwein.

3. Binnenspeeltuin

Is het een regenachtige dag en komen de muren op je af? Met kinderen van 0  tot 12 jaar is een indoor speeltuin leuk om te bezoeken. Wij hebben het overzicht met binnenspeeltuinen voor je op een rijtje gezet. Ontdek een binnenspeeltuin bij jou in de buurt. Houd er wel rekening mee dat het in deze periode druk kan zijn in de indoor speeltuinen in Nederland.

4. Schaatsbaan

Bezoek eens een (pop-up) schaatsbaan. Kinderen kunnen hier leren schaatsen op ijzers of op echte schaatsen. Voor jezelf ook de ultieme kans om je schaatsen weer eens uit de kast te halen bij gebrek aan natuurijs in Nederland.

5. Theater/bioscoop

Ga lekker naar het theater of de bioscoop: het ideale uitje voor het hele gezin. Bekijk de diverse theatervoorstellingen bij het theater bij jou in de buurt of bezoek een grote show zoals Disney on Ice. Liever naar de bios? Bekijk het overzicht met films welke nu in de bioscoop draaien. Succes verzekerd en een uitje voor het hele gezin.

6.  Pretpark

Altijd leuk: een  dagje pretpark! Leuk voor het hele gezin en genoeg te doen voor iedereen! Een bezoek aan het pretpark koud? Dat kan het zeker zijn, daarom hebben wij tips voor je op een rijtje gezet om te voorkomen dat je het té koud krijgt tijdens je dagje weg. Bekijk het overzicht met pretparken.

7. Buiten spelen

Lekker dichtbij huis: buiten spelen! Lees hier de tips om te genieten van samen buiten spelen in de winter.

8. Knutselen

Er zijn eindeloos veel websites met tips om lekker te knutselen. Maak het in huis gezellig en maak mooie kerstversiering, papieren kerstbomen, elanden, kerstklokjes en de arrenslee. Nog geen kerst/nieuwsjaarskaarten verstuurd? Maak ze zelf! Bekijk de knutseltips voor kerst ook eens op Pinterest.

Foto: Pixabay

Ook interessant

Speelveld OderkerkparkOderkerkparkSpeelveld RijsdijkBlussé van Oud-Alblasplein

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's