Familiedag in de winter: tips en ideeën voor een gezellige dag!

1 november 2016 - door: PlayAdvisor familiedag winter efteling

Een familiedag in de winter? Geen probleem met deze tips!

De feestdagen komen er weer aan. En bij feestdagen denk je aan familie. Heb jij veel familieleden al even niet meer gezien? Organiseer eens een gezellige familiedag. Dat hoeft helemaal niet persé in de zomer. Wij hebben een overzicht gemaakt met leuke uitjes voor een gezellige winterse familiedag. Doe hier je inspiratie op en geniet van een gezellige dag met je hele familie. Wij zetten tips voor een familiedag in de winter voor je op een rijtje:

1. Indoor skibaan

Veel sneeuwliefhebbers in de familie? Wat denk je van samenkomen in een indoor skibaan? In een snowworld kun je lekker actief zijn, leuk voor jong en oud. Hier geniet je optimaal van een Winterse sfeer, de daarbij behorende gezelligheid, de warmte van de openhaard en de gemoedelijkheid. Elkaar uitdagen op skies of snowboard en daarna lekker bijkletsen onder het genot van een kop warme chocomel met slagroom, glühwein of een biertje. En zijn er familieleden die niet vooruit kunnen in de sneeuw? Zij kunnen de sneeuwtaferelen vanuit het café of restaurant bekijken.

2. Indoor speeltuin

Veel jonge kinderen in de familie? Een bezoek aan een indoor speeltuin is leuk voor kinderen tot 12 jaar. In veel indoor speeltuinen is een aparte peuterhoek. Terwijl de kinderen lekker spelen, hebben de volwassenen tijd voor elkaar. Nadeel van een indoor speeltuin is dat het wel lastig kan zijn om een plek voor jezelf te hebben. Wanneer je dit wilt doen kun je het beste vooraf informeren bij de indoor speeltuin of ze aparte zaaltjes hebben voor partijtjes. Bekijk het overzicht met indoor speeltuinen in Nederland.

3. Strand

Elkaar ontmoeten op het strand is áltijd een goed idee. Een dagje strand is ontspannend voor iedereen. Het is dé plek om zandkastelen te bouwen, te vliegeren, te rennen en te wandelen. Op sommige stranden zijn ook speeltuinen aanwezig. Je kunt je eigen picknickmand meenemen of genieten in een strandtent aan zee. Neem lekker dikke kleding mee en een regenjas.

4.  Pretpark

Ga met z’n allen naar een pretpark! Leuk voor jong en oud en gegarandeerd heel veel plezier. Sommige pretparken zijn duurder dan andere kleinere pretparken. Zie ook onze tips voor kortingsacties voor een pretpark. Kleinere pretparken welke heel geschikt zijn voor een gezellige familiedag zijn bijvoorbeeld Koningin Juliana Toren, Drievliet of Madurodam. Vinden jullie het niet erg om iets meer te betalen en willen jullie genieten van winterse sferen? Dan is de Efteling ook een goed idee. Houd in de winterperiode wel rekening met de openingstijden (zo zijn bijvoorbeeld Apenheul en dolfinarium dicht in de winter). Bekijk het overzicht met pretparken in Nederland.

 

Foto: Winter Efteling

Ook interessant

Heliconweg 62Barkstraat 2Sterrebos 62

Blogs op PlayAdvisor

3 reacties op “Interactief spelen, revolutionair?

Ga dit weekend naar een pretpark en gebruikte Google even om te controleren of ik echt niks aan het vergeten was (een poncho zou ik zonder dit artikel zo zijn vergeten).
Maar ik heb nog een paar extra dingetjes die op het lijstje kunnen. De meeste pretparken hebben tegenwoordig een app die handig is om al van te voren te downloaden. En zoals in het artikel al gezegd is zijn foto’s erg leuk. Het is minder leuk als de batterij/accu van je fototoestel of mobiele telefoon leeg raakt door al dit fotograveren. Dus extra batterij of een powerbank zijn op dit soort dagen ook erg handig.

Als mama van jonge kids (en tevens ook juf) heb ik ook altijd een klein EHBO-zakje bij. Pleisters, blarenpleisters, ontsmettingsmiddel, klein schaartje, lippenbalsem, wat basic medicatie, … en een pijnstiller voor papa, want die heeft op het einde van zo’n drukke dag al wel eens de neiging om hoofdpijn te krijgen. 😉
Droge sokken en droge onderbroekjes zitten ook steeds in de zak voor na de waterattracties, niets zo vervelend als met een natte onderbroek of sokken rondlopen.
Kleine en gezonde knabbeltjes zijn ook een must om de kleintjes in de lange wachtrij wat bezig te houden.

Ik Ben nog aan het twijfelen als wij een keer de Efteling gaan
En daarvoor dachten we hier een paar dingen om mee te Nemen
Een dikke trui een paraplu fotostel en voeding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's